Expovina 2017 u Cirihu: Predstavljamo vinariju Čokot

Na festivalu vina Expovina 2017 u Cirihu od 2. do 16. novembra svoja najbolja vina predstaviće i podrum Čokot, pored još osam vinarija iz Srbije.

Među dvadesetak vina na ovoj tradicionalnoj manifestaciji izdvajamo Experiment Tamjanika i Experiment Prokupac.

Experminet Tamjanika

Zavodljive muskatne arome na nosu, upotpunjene cvetnim notama na koje se naslanjaju tonovi matičnjaka, breskve. Vino poseduje širinu, a u ustima dominiraju voćne note vinogradarske breskve, citrusa, đumbira uz čvrste i postojane kiseline. Srednje telo, prijatna mineralnost.

Experminet Prokupac

Vino intenzivne crvene boje, skladnog elegantnog aromatskog kompleksa u kom preovlađuje začinski karakter prožet mirisnim tonovima koji potiču od odležavanja u hrastovom buretu. Idealan pratilac jelima tradicionalne srpske kuhinje. Experiment Prokupac je, nedavno, na jednom od najznačajnijih ocenjivanja vina na svetu, Decanter World Wine Awards, dobio srebrnu medalju!

Podrum Čokot je osnovan u leto 2011. godine u selu Starci, kod Aleksandrovca. Na vinogradima gaje samo autohtone sorte grožđa, prokupac i tamjaniku. Vina iz vinarije Čokot mogu se naći i u Austriji, Holandiji, Nemačkoj, a priliku da ih probaju i kupe imaju i ljubitelji srpskih autohtonih sorti u Švajcarskoj.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

Cokot Experiment Prokupac