NAŠA VINA

chardonnay

CHARDONNAY 2015 – PRUNA

Sortno belo vino. Na mirisu bogato voćnim aromama među kojima dominiraju note breskve, banane, citrusa. U ustima se razigrano smenjuju note tropskog voća, ananasa, citrusa i jabuke ogrnute osvežavajućim kiselinama.Srednje telo, skladna impresija. Završnica postojana i puna svežine.

Preporučuje se uz riblje specijalitete, belo meso, paste sa kremastim sosovima, meke punomasne sireve.

Temperatura služenja: 10-12° C.

175464519_chardonnay-black-label_medium

CHARDONNAY BLACK LABEL – PRUNA 

Vinarija Pruna je odabrala najbolje grožđe u vinogradima za posebnu Black Label liniju šardonea iz 2015. godine odležalog 9 meseci u srpskom bariku. Uspeli smo da u vinu očuvamo karakter šardonea i njegovu svežinu i voćnost u kojoj se prepliću tonovi citrusnog voća, ananasa, žute jabuke i breskve. S druge strane, srpski hrast ga je obogatio  blagim notama dima, vanile, uz biskvitaste i puteraste tonove. Na nedavno održanom sajmu vina u Vršcu, Pruna Chardonnay Black Label 2015 se okitio srebrnom medaljom.

 

pruna-vino-visnja

VIŠNJA 2015 – PRUNA

Specijalno vino jedinstvenog ukusa napravljeno od naše autohtone sorte – oblačinska višnja. Plod oblačinske višnje je bogat izvor vitamina, minerala i antioksidansa. Stoga nam je želja da to bogatstvo sadržano u plodu višnje pretočimo u vino koristeći tradicionalni postupak proizvodnje vina.

Vino intenzivne rubin crvene boje sa prepoznatljivom aromom višnje. Bogate voćne note višnje praćene osvežavajućim kiselinama vode u prijatnu dugu završnicu. Srednje telo.

Pravi hedonistčki doživljaj vas čeka ako poslužite vino od višnje uz čokoladnu tortu, kolače sa čokoladom ili domaćom pitom od višanja.

Temperatura služenja: 14-16° C.

11910823_cabernet-sauvignon

CABERNET SAUVIGNON 2015 – PRUNA

Crveno vino raskošnih voćnih aroma. Karakterišu ga zrele arome crvenog i crnog šumskog voća uz elegantne začinske note koje potiču od plemenitog hrasta. Tanini daju ozbiljnost ovom vinu i obećavaju dugovečnost.

Preporučuje se uz teletinu u sosu od pečuraka, biftek, meso divljači.

Temperatura služenja: 16-18° C.

Na 9. BeoWine Fair 2018. godine je osvojio Zlatnu diplomu na takmičenju Challenge Cup u konkurenciji 124 vina.