NOVE NAGRADE ZA PRUNINA VINA NA VINOFESTU

Iako su svoju premijeru imali prošlog meseca na BeoWine Fair sajmu vina I rakija u Beogradu, naša vina Pruna Chardonnay Black Label 2015 i Pruna Cabernet Sauvignon 2015 su privukli pažnju stručnog žirija na VINOFEST sajmu vina u Vršcu održanom 17. i 18. marta 2017. godine.
S obzirom da je južni Banat rejon prvenstveno poznat po belim vinima, i očekivali smo da će najveća konkurencija biti u segmentu belih vina.
Odabrali smo najbolje grožđe  u vinogradima za posebnu BLACK LABEL liniju šardonea iz 2015. godine odležalog 9 meseci u srpskom  bariku. U vinu su uspešno očuvani karakter šardonea i njegova svežina i voćnost u kojoj se prepliću tonovi citrusnog voća, ananasa, žute jabuke i breskve . S druge strane, srpski hrast ga je obogatio notama nagorelog hrasta, vanile, biskvita, puterastim tonovima. Kvalitet kojem stremimo je prepoznao i stručni žiri VINOFESTA koji čine profesori univerziteta i enolozi.
Pruna Cabernet Sauvignon 2015 je takođe nagrađen srebrnom medaljom. Želja nam je bila da napravimo vino od kaberne sovinjona koje će kao svoju vrlinu isticati eleganciju i sklad a ne ekstraktivnost i visoke alkohole.
Ni naše ostale etikete nisu ostale bez nagrade, tako da su Pruna Chardonnay 2015 i Vino od višnje nagrađeni sa bronzanim medaljama. Zaista impresivan početak godine za Prunu i samo najava uzbudljivih aktivnosti koje planiramo u narednom periodu.
IMG_1595