Predstavljamo vinariju Aleksandrović: Expovina 2017 u Cirihu

U prelepom brodskom ambijentu na Ciriškom jezeru od 2. do 16. novembra biće održan tradicionalni sajam Expovina 2017, a pored još osam vinarija iz Srbije predstaviće se i vinarija Aleksandrović.

Uz još dvadesetak srpskih vina na ovoj čuvenoj manifestaciji vinarija Aleksandrović predstaviće vina Regent, Vizija, Trijumf Noir, Trijumf Selection i Trijumf Chardonnay.

Regent

Vino tamno crvene boje sa purpurnim odsjajem ima aromu kupine i borovnice, sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Prednjonepčani ukus je izrazito voćni, osvežavajući. Završnica ukusa podseća na zrele višnje. Ovo vino održava apetit i daje energiju.

Vizija

Vizija je vino koje se odlikuje intenzivnim mirisima zrelog šumskog voća i začinskim karakterom. Ukus je pun i kompleksan, fine taninske strukture sa aromama suvih šljiva i vanile koje su nastale u toku višegodišnjeg odležavanja i negovanja vina.

Trijumf Noir

Vino intenzivne boje zrele crne trešnje, sa purpurnim odsjajem i nijansama lukovine na obodu ima duboke i višeslojne arome. Ukus je zaokružen, pun i mekan, sa vibrantnim, osvežavajućim talasem voćnih kiselina koji se sliva u dugotrajnu završnicu.

Trijumf Selection

Vino kremaste strukture i prefinjenog voćno-mineralnog karaktera. Odlikuje ga raskošan buke, prepun osvežavajućeg citrusnog voća sa delikatnim notama zove, suve trave, začinskog bilja i kremena. Bogat, skladan i sočan ukus, prožet vibrantnim tonovima jabuka i mandarina ostaje dugo u pamćenju.

Trijumf Chardonnay

Mirisne note jabuka i narandžine kore, predstavljaju uvertiru za doživljaj jednog veoma energičnog i osvežavajućeg penušavog vina. Perlaž je formiran od britko voćnih mehurića, koji se u završnici umekšavaju i stapaju u prefinjeni ukus voća strasti. Izuzetan kao aperitivno piće.

Vinarija Aleksandrović obnovljena je 2000. godine i uz najsavremeniju opremu za proizvodnju vrhunskih vina i danas je jedna od vodećih srpskih privatnih vinarija.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

aleksandrovic regent