Predstavljamo vinariju Aleksić: Expovina 2017 u Cirihu

Jedan od najpoznatijih evropskih sajmova vina – Expovina – biće održan ove godine na Ciriškom jezeru od 2. do 16. novembra. Predstaviće se i nekoliko srpskih vinarija.

Svoja najbolja vina na ovom tradicionalnom sajmu ponudiće i vinarija Aleksić: Barbara rose, Nostalgija, Amanet i Žuti cvet.

Barbara rose

Polusuvo roze vino je izražene, dopadljive losos roze boje. Na mirisu sočno i cvetno, sa nagoveštajem mirisa buketa svežih ruža. Na ukusu je glatko, puno i sočno. Odličnog balansa kiselina i slasti. Srednje punog tela i slasne cvetne završnice.

Nostalgija

Vrela južnjačka krv u jednom gutljaju! Vino sjajne rubin crvene boje sa ljubičastim odsjajem. Na mirisu bogato, kompleksnost izražena kroz mešavinu slatnog crnog voća i začina. Meko i kremasto u isto vreme. Srednjeg punog tela, dobrog balansa i svilenih tanina.

Amanet

Vino intenzivno rubin crvene boje. Voćni mirisi se odaju u drugom sloju odajući višnje, šljive i sitno crno voće. Na ukusu je puno. Dominiraju voćne arome protkane hrastovinom i začinima, naročito karanfilićem. Punog tela i duge završnice sa potencijalom za odležavanje u boci.

Žuti cvet

Ovo je suvo belo, idealno aperitivno vino svetložute boje sa kristalnom bistrinom. Na mirisu dominiraju cvetne i herbalne arome sa mineralima u pozadini. Ukus je blag, skladan sa vibrantnim kiselinama, laganiji sa sočnom završnicom.

Vinarija Aleksić nalazi se u blizini Vranja, opremljena je najsavremenijom tehnološkom opremom za proizvodnju vina. U sklopu vinarije je laboratorija, magacin gotovih proizvoda i degustaciona sala kapaciteta 80 osoba, gde posetioci mogu da uživaju u vinima ove kuće. Ovde se proizvode crvena i bela vina kao i roze vina – ukupno osam različitih etiketa.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

Aleksic Amanet