Predstavljamo vinariju Despotika: Expovina 2017 u Cirihu

Na sajmu vina Expovina 2017 od 2. do 16. novembra na Ciriškom jezeru svoja najbolja vina predstaviće Despotika, pored još osam vinarija iz Srbije.

Među dvadesetak vina na ovoj tradicionalnoj manifestaciji zainteresovani će moći da degustiraju i kupe vina Zmajeviti, Morava i Trag.

Zmajeviti

Vino je proizvedeno od odabranih grozdova prokupca, rubin crvene boje, izraženog intenziteta. Ovo je vino punog tela, svežih kiselina i somotaste strukture, sa ukusom kupine, šipka, maline i uz široku paletu herbalnih aroma. Dobro izbalansirano vino, duge zavšnice odležalo u barik buradima od srpskog hrasta.

Morava

Na prvi utisak se razvijaju primarne herbalne arome, kasnije dolaze nagoveštaji sena i suvog livadskog cveća. Vrlo je jedinstvenog karaktera, sa aromom bele vinogradske breskve. Izraženog tela i skladnih kiselina, vino novog vremena oslikava kombinaciju umešnosti enologa i kvalitetnog grožđa.

Trag

Ovo suvo crveno vino je intenzivne rubin boje. Umerenog intenziteta crvenog i crnog bobičastog voća, blagih začinskih aroma. Suvo, zaokruženo, delikatno, svilenkasto,  mekanih tanina i elegantnog vanilastog finiša. Optimalno izbalansirano, idealan partner uz skoro sve trpeze.

Vinarija Despotika, u blizini Smederevske Palanke, pripada Šumadijskom rejonu, tj. Krnjevačkom vinogorju. U ovoj vinariji proizvode vina vrhunskog kvaliteta, od najboljeg grožđa iz sopstvenih vinograda i promovišu srpsku enološku kulturu, tradiciju i kuhinju. 

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

despotika morava