Predstavljamo vinariju Radovanović: Expovina 2017 u Cirihu

Od 2. do 16. novembra u Cirihu će biti održan sajam Expovina 2017, a pored još osam vinarija iz Srbije predstaviće se i Radovanović.

Uz još dvadesetak srpskih vina na ovoj čuvenoj manifestaciji vinarija Radovanović predstaviće vina Cabernet Sauvignon Réserve, Cabernet Sauvignon Franc i Chardonnay Selekcija.

Cabernet Sauvignon Réserve

Vino je rubincrvene boje. Dominiraju note borovnice, kupine, crvene ribizle, duda i zrele maline, na koje se nadovezuje vanilski ton od hrastovine i nota crne čokolade. Na ukusu je puno i postojano, sa mnoštvom vrlo mekanih i zrelih tanina. U završnici dominira primamljiva nota hrastovine.

Cabernet Sauvignon Franc

Intenzivne rubincrvene boje. Naglašene su arome kupine, višnje i crne trešnje, maline, herbalni i začinski tonovi, uz note vanile i tosta. Jaka taninska struktura čini ga robusnim, dok se u intenzivnoj završnici iskazuje njegov pun potencijal i zaokruženost.

Chardonnay Selekcija

Vino je zlatnožute boje sa zelenkastim odsjajem. Prepoznaje se širok spektar aroma zaokruženih notom hrastovine. Na ukusu se lepo prožimaju note citrusa i zrele kajsije. Odlično izbalansirano, vrlo postojano i kompleksno vino, umirenih i prijatnih kiselina. U završnici se izražavaju elegancija i harmoničnost.

Vinarija Radovanović se nalazi u srcu Šumadije, u Krnjevu, a osnovana je 1990. godine. Ovo je prva srpska privatna vinarija orijentisana na stvaranje visokokvalitetnih vina. Vina Radovanović okićena su brojnim nagradama i priznanjima za vrhunski kvalitet na srpskim i međunarodnim takmičenjima.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođačauvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

radovanovic franc