Predstavljamo vinariju Tonković – Expovina 2017 u Cirihu

Veoma popularni švajcarski sajam vina Expovina 2017 biće održan u Cirihu od 2. do 16. novembra, a svoja najbolja vina predstaviće i vinarija Tonković.

Među dvadesetak srpskih vina na ovoj čuvenoj manifestaciji izdvajamo vina Kadarka Raspodija i Kadarka Fantazija.

Kadarka Raspodija

Elegantno, mekano i sveže vino srednjeg tela, umerenog alkohola, rubinske boje, prepoznatljivih aroma crvenog i crnog voća, posebno višnje i dugog voćnog ukusa, koji zadržava intenzitet i na srednjem nepcu. Zahvaljujući fino granuliranim taninima, Fantazija može trajati najmanje desetak godina.

Kadarka Fantazija

Ovo vino naprosto ruši predrasude i pokazuje da je Fruška Gora region sa ogromnim potencijalom i kad su crvena vina u pitanju. Koncentrisano, ekstraktivno i raskošno vino kompleksnog aromatskog profila. Veoma punog tela, visokog, ali dobro uklopljenog alkohola, sočno i zrelo.

Vinarija Tonković osnovana je 2006. godine u Bačkim vinogradima. Brojne nagrade širom Evrope i sveta potvrđuje kvalitet vina a svakako je jedno od najvažnijih bačkih proizvoda.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

Tonkovic Kadarka Fantazija