Predstavljamo vinariju Zvonko Bogdan – Expovina 2017 u Cirihu

Tradicionalni festival vina Expovina 2017 biće održan u Cirihu od 2. do 16. novembra, a svoja najbolja vina predstaviće i srpska vinarija Zvonko Bogdan.

Među dvadesetak srpskih vina na ovoj čuvenoj manifestaciji izdvajamo Cuve 1, Život teče8 tamburaša.

Cuve 1

Suvo crveno vino odležalo je 15 meseci u barrique buradima od francuskog i američkog hrasta. Odlikuju ga arome crne ribizle, jagode i zrele šljive sa diskretnim tonovima vanile i slatkih začina. Vino je propraćeno elegantnom, kremastom strukturom i nezaboravnim punim ukusom.

Život teče

Suvo crveno vino odležalo je 12 meseci u barrique buradima od francuskog i američkog hrasta. Izražene su arome zrele višnje i šumskog voća uz diskretni dodir vanile i crne čokolade. Prefinjeno i elegantno vino intenzivne rubin crvene boje, nežne teksture i prijatne, voćne završnice.

8 tamburaša

Ovo vino predstavlja jedinstvenu kupažu raskošnog bukea, sorti sovinjon blan, šardone, pino blan i muskat, u kojoj dominiraju prijatne arome vinogradarske breskve, dunje, obogaćene nežnim mineralnim i citrusnim tonovima i diskretnim nijansama belog livadskog cveća.

Vinarija Zvonko Bogdan postoji od 2008. godine. Nalazi se na istočnoj obali jezera Palić, kod Subotice. Veličanstveno zdanje Vinarije koje jasno upućuje na gotovo nezaobilazan spoj vina i umetnosti dostojno je utočište sve poznatijeg i priznatijeg vina, ali i dobar domaćin za sve koji požele da vide i dožive gde se i kako ono rađa. Vinarija nosi ime poznatog subotičkog pevača starogradskih pesama, Zvonka Bogdana.

Na 64. Ciriškom sajmu vina učestvuje više od 125 proizvođača, uvoznika i trgovaca koji će ponuditi više od 4000 vina za degustaciju i poređenje na 170 štandova!

Radno vreme je od ponedeljka do subote od 13 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 19 časova. Izlagači, kao i uvek, imaće pravo da nastave u završe početne diskusije i degustacije najkasnije do 21.30 / 19.30.

Zvonko Bogdan 8 tamburaša