Pruna na sajmu vina i gastronomije od 25. do 27. maja 2018.

Beogradski Manifest je najveći porodični festival u regionu koji se prethodnih godina pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.
Segment festivala posvećen gastronomiji namenjen je svim uživaocima dobrog ukusa. Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj kuhinji raznih podneblja, da razmene recepte sa šampionima gastronomskih manifestacija i upoznaju se sa specijalitetima koje će na licu mesta pripremati majstori kulinarstva iz celog sveta.

U SKLADU SA KONCEPTOM MANIFESTACIJE ČIJI JE CILJ PREZENTOVANJE NAJBOLJH ,PROIZVODA, SRBIJE. U SKLOPU FESTIVALA, U OKVIRU TRADICIONAL ZONE, ĆE SE PO PRVI PUT ORGANIZOVATI VINSKI GRAD – POSEBNA ZONA NA FESTIVALU U KOJOJ ĆE SE PREDSTAVITI NAJBOLJE VINARIJE IZ SRBIJE UZ SJAJNU GASTRONOMSKU PONUDU FENOMENALNIH DELIKATESA, SIREVA I OSTALIH PROIZVODA KOJI SE SLUŽE UZ VRHUNSKA VINA SA NAŠEG PODNEBLJA.

NA SVEČANOM OTVARANJU VINSKOG GRADA UGOSTIĆEMO PREDSTAVNIKE OPŠTINA, GRADOVA I DRŽAVA KOJI ĆE SE PREDSTAVITI POSETIOCIMA ZA VREME 4. BEOGRADSKOG MANIFESTA, KAO I MINISTRE RESORNIH MINISTARSTAVA KOJA PROMOVIŠU TRADICIJU, KULTURU I TURIZAM SRBIJE.


• VIŠE OD 18 ZEMALJA UCESNICA

• VIŠE OD 120 OPŠTINA IZ SRBIJE I REGIONA

• VIŠE OD 350 MANIFESTACIJA I FESTIVALA

• VIŠE OD 480 IZLAGACA


KONCEPT VINSKOG GRADA:

-Sjajna ponuda domaćih vina iz poznatih vinskih regiona naše zemlje

-Povezivanje kategorije hrane i vina – uparivanje najfinijih delikatesa poput pršuta, sireva, maslina itd, sa kvalitetnim vinima bogate tradicije predstavljaće pravi raj za sve sladokusce

-U sklopu ove zone, na platou kod Pobednika, nalaziće se i Tradicional bina na kojoj će se opštine Srbije predstaviti muzičkim i scenskim programima autentičnim za svoje podneblje

-Za kupovinu i degustaciju vina u Vinskom Gradu posetioci će koristiti specijalno dizajniranu vinsku čašu koja se kupuje na ulasku u ovu zonu, pri čemu svaki posetilac u znak dobrodošlice dobija gratis 1 kupon za degustaciju.

-Vino u ovoj zoni će biti moguće kupiti isključivo vinskim kuponima. Ukoliko želi da proba više različitih vina, posetilac kupuje dodatne kupone po ceni od 100din za 1 kupon, a sva vina će biti cenovno izražena brojem kupona. Vinska čaša nakon degustacije ostaje posetiocima kao poklon – zvanični suvenir festivala.

shutterstock_383082859