EVO ZAŠTO TREBA BITI NA SAJMU POSLEDNJEG VIKENDA U FEBRUARU – Pruna

EVO ZAŠTO TREBA BITI NA SAJMU POSLEDNJEG VIKENDA U FEBRUARU

Zato što je tada prilika da isprobate vrhunska vina iz cele Srbije… a i šire.

Beogradski sajam vina još od 2010. intenzivno promoviše vinski turizam a ove godine će pored domaćih vinara biti prisutni regionalni i svetski poznati proizvođači vina. BeoWine Fair će trajati od četvrtka 21. februara do nedelje 24. februara od 10 do 19 časova u hali 3 Beogradskog sajma.

Među izlagačima će biti vinarija i destlerija Pruna koja je na prošlogodišnjem sajmu dobila zlatnu medalju za Cabernet Sauvignon iz 2015 godine. Ovo vino karakterišu zrele arome crvenog i crnog šumskog voća uz elegantne začinske note koje potiču od plemenitog hrasta. Tanini daju ozbiljnost ovom vinu i obećavaju dugovečnost. Preporučuje se uz teletinu u sosu od pečuraka, biftek i meso divljači.

Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo “piće bogova”. Srbija danas predstavlja i vinsku i rakijsku zemlju bez kojih ne bi trebalo da prođe ni jedan pristojan obrok. Savremeno srpsko vinarstvo se vratilo na staze nekadašnje slave i zaslužuje da se priča o vinima iz Srbije proširi što dalje.

Pruna priprema nove etikete koje ćete prvi put moći da probate na sajmu među kojima je i ona za egzotično vino od višnje koje je idealno uz čokoladnu tortu. Svakako ne treba propustiti ni Pruna rakije koje će takođe biti na ovom štandu za uživanje gde Pruna priprema još neka prijatna iznenađenja za posetioce.