NAGRAĐENO VINO OD VIŠNJE NA SAJMU BEOWINE FAIR 2017 – Pruna

NAGRAĐENO VINO OD VIŠNJE NA SAJMU BEOWINE FAIR 2017

Poslednjih godina, voćna vina postaju sve popularnija na vinskom tržištu Srbije. Počelo je stidljivo sa vinom od kupine, a danas već možete da probate i voćna vina napravljena od drugih vrsta voća. Pruna vinarija je u svoj asortiman uvrstila VINO OD VIŠNJE. U pitanju je specijalno vino jedinstvenog ukusa napravljeno od naše autohtone sorte – oblačinska višnja. Plod oblačinske višnje je bogat izvor vitamina, minerala i antioksidansa. Stoga nam je želja da to bogatstvo sadržano u plodu višnje pretočimo u vino koristeći tradicionalni postupak proizvodnje vina.

Pruna vino od višnje karakterišu intenzivna rubin crvena boja i prepoznatljive arome višnje. Bogate voćne note višnje praćene osvežavajućim kiselinama vode u prijatnu dugu završnicu. Srednje telo.

Pravi hedonistički doživljaj vas čeka ako poslužite vino od višnje uz čokoladnu tortu, kolače sa čokoladom ili domaćom pitom od višanja.

Temperatura služenja: 14-16° C.

Na 11. Sajmu etno hrane i pića održanom na Beogradskom sajmu, vino od višnje je osvojilo nagradu za najbolju robnu marku iz Srbije u kategoriji voćnih vina, a imaćete priliku da ga probate i na štandu Prune u okviru ovogodišnjeg BeoWine Fair-a od 23. do 26. februara 2017. godine.