PRUNA PONOVO OSVAJA MEDALJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU VINA – Pruna

PRUNA PONOVO OSVAJA MEDALJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU VINA

Dodelom nagrada za najbolja vina, otvoren je 10. Međunarodni sajam vina BeoWine. Vinarija i destilerija Pruna je dobila nagrade u čak tri kategorije.

Zlatnu medalju ove godine dobija Chardonnay Black Label koji se pravi od vrhunskog grožđa i odležava 9 meseci u srpskom bariku. Ovo vino ima očuvan karakter šardonea, njegovu svežinu i voćnost u kojoj se prepliću tonovi citrusnog voća, ananasa, žute jabuke i breskve. S druge strane, srpski hrast ga je obogatio blagim notama dima i vanile uz biskvitaste i puteraste tonove.

Srebrnu medalju je osvojio Cabernet Sauvignon koga karakterišu zrele arome crvenog i crnog šumskog voća uz elegantne začinske note koje potiču od plemenitog hrasta. Novo rose vino predstavljeno ove godine pod imenom Umbra dobilo je bronzanu medalju u svojoj kategoriji.

BeoWine je danas nezamenljivo mesto za plasiranje poznatih i novih vinskih ukusa. Pored najuglednijih domaćih i regionalnih proizvođača vina, sajam nudi i poseban gastro segment tako da se uz vino i rakije mogu probati i vrhunski sirevi, pršute i suhomesnati proizvodi kao i čokolade, maslinova ulja i drugi gastronomski specijaliteti.

Ova menifestacija je najveći sajam vina u Srbiji i najznačajniji u regionu. Trajaće do nedelje 24. februara i, iako je usmeren ka poslovno orijentisanoj publici, veoma je atraktivan i za širu publiku, ljubitelje vinske kulture i vinskog turizma.