Pruna Single Barrel rakije – poklon za vresne poznavaoce rakija i žestokih pića – Pruna

Pruna Single Barrel rakije – poklon za vresne poznavaoce rakija i žestokih pića

Linija PRUNA Single Barrel rakija je nastala kako bismo zadovoljili istančana nepca pravih ljubitelja i poznavalaca voćnih rakija i drugih žestokih pića. Posebnu pažnju smo posvetili svakoj fazi proizvodnje PRUNA Single Barrel rakija kako bi finalni proizvod koji je sada pred vama prikazao svo umeće i znanje primenjeno u preradi voća sa blago zatalasanih i osunčanih padina kučevskih planina.

PRUNA Single Barrel rakije se rade u unikatnim, malim serijama tako da dobijate jedinstvenu rakiju vrhunskih senzornih karakteristika. Rakije iz linije PRUNA Single Barrel se prave isključivo od voća iz naših voćnjaka. Tokom berbe se biraju najslađi i najaromatičniji plodovi voća sa odabranih parcela. Kontrolisano prirodno vrenje i destilacija u bakarnim kazanima vrhunskog kvaliteta garantuju da se iz plodova voća izdvoji aromatski profil po kom su PRUNA Single Barrel rakije prepoznatljive. A tek nakon dugogodišnjeg sazrevanja u posebno biranim buradima naše Single Barrel rakije dobijaju svoj oplemenjen karakter i identitet po kojim ćete ih pamtiti. Pruna destilerija naročitu pažnju poklanja sazrevanju rakije u drvenim sudovima, tako da ne treba da vas iznenadi što se u našem rakijskom podrumu za liniju PRUNA Single Barrel rakija koriste pored najboljeg srpskog hrasta iz istočne Srbije i burad iz Meksika u kojim je prethodno odležavala tekila, zatim burad od američkog hrasta ili burad koja potiču iz Nemačke.

Plemenita boja ćilibara u čaši, vrhunska bistrina. Uticaj američkog hrasta na nosu skladno integrisan sa voćnim karakterom. Miris lepršav, bez teških tonova. Bogat aromatski profil sa notama kompota od šljiva, zrelog žutog voća, kajsije, zrele šljive, kokosa, meda, cvetnih tonova. PRUNA Single Barrel Šljiva na nepcima, idealan odnos prijatne voćne kiselosti i floralnosti daje ovoj rakiji plemenitu ekspresiju. Završnica nikako nije jednodimenzionalna. Arome u naknadnom ukusu dolaze u talasima, razigrano se smenjujući: cvet šljive, slatki začini, kompot od šljiva, kokos. Pitka, somotasta rakija vrhunskog kvaliteta. Odležavanje 4 godine u buretu od Mendocino Americkog Hrasta.

PRUNA Single Barrel Loza je stilski napravljena poput vrhunske Italijanske Grappa-e. Zlatno-ćilibarna boja u čaši nagoveštava plemeniti karakter i zrelost. Uticaj srpskog hrasta na nosu skladno integrisan sa voćnim karakterom. Miris koncentrovan, slojevit. Bogat aromatski profil kojim dominiraju note suvog grožđa, suve kajsije, citrusa, sveže smokve, lavande, vanile, zelenog oraha. Na nepcima, puna, zaokružena impresija. Arome se otvaraju u slojevima, počev od nota grožđa, žutog voća, suve kajsije, suve pomorandže, do cimeta i vanile. Uzbudljiva, duga završnica u kojoj u prvi plan izbijaju orašasti tonovi i suvo voće. Pitka rakija od grožđa sa mekanim taninskim pečatom. Odležavanje 4 godine u buretu od srpskog hrasta.

Ajdared, Zaltni delišes, Crveni delišes i Granny Smith su osnova od koje smo stvorili prvi Srpski Kalvados. Zlatno žuta boja  PRUNA SINGLE BARREL Rakije od jabuke odležale u portugalskom hrastovom buretu ostavlja u čaši vizuelnu impresiju otmenog, plemenitog pića. Svež i jasan miris zrelih jabuka i vanile koji asocira na pečene jabuke iz rerne. Doživljaj rakije u čaši vremenom evoluira. Ukus sveže zrele jabuke se razvija u bogate note suve kajsije, smokve, cimeta, vanile. Zaokružena, mekana impresija. Duga, prijatna, filigranska završnica. Odlažavanje 4 godine u buretu od portugalskog hrasta.

Rakija napravljena od autohtone sorte Oblačinske višnje. Topla, mekana impresija na nosu, blago slatkasta, sa aromama višnje, vanile, meda, cvetnim notama. Delikatan, izbalansiran miris sa jedinstvenim herbalno-začinskim tonom koji asocira na plavu agavu u završnici usled sazrevanja PRUNA SINGLE BARREL Rakije od višnje u meksičkom buretu u kom je odležavala tekila. Aromatski profil u ustima karakteriše jasna nota sirupa od višnje koja u završnici dobija naznake badema i marcipana. Impresija na nepcima je suva ali vrlo prijatna. Intrigantna rakija od višnje koja traži da joj se posvetite kako biste otkrili svu njenu slojevitost i autentičan karakter. Odležavanje 4 godine u buretu od meksIčkog hrasta.